Kurs kulinarny – warsztaty nie tylko dla amatorów
Wzięcie udziału w warsztatach kulinarnych to prosta droga do pozyskania przydatnych umiejętności – powtórzenie podstaw gotowania, przyswojenie sobie tajników rozmaitych…
Wzięcie udziału w warsztatach kulinarnych to prosta droga do pozyskania przydatnych umiejętności – powtórzenie podstaw gotowania, przyswojenie sobie tajników rozmaitych…
Od prężnego rozwoju branży żywieniowej, który daje się zauważyć od początku XX w., produkty jedzone przez nas codziennie zaczęto często…
Kiszonki są tak głęboko związane z tradycyjną kuchnią polską, że w naszym odczuciu jest to wyłącznie słowiański frykas, z rzadka…
Przez pewien czas panowało powszechne przekonanie, że kawa nie jest napojem dobrym dla naszego zdrowia, jednak najnowsze doniesienia przeczą tej…
Dzieci uwielbiają uczestniczyć w gotowaniu – ozdabiać wypieki czy wybierać i podawać składniki. Chcesz podsycić zapał kulinarny swojej pociechy? Poznaj…
Kapsułki do ekspresów Nespresso są jednymi z najdłużej dostępnych w sprzedaży. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w 1976 r. i…
Wyjątkowy smak kapusty kiszonej jest znaczącą częścią środkowoeuropejskiej kultury kulinarnej. Jest ona komponentem licznych dań i każdy Polak stosunkowo często…
Metoda parzenia kawa w kapsułkach jest znana od czterdziestu lat i za czasem pozyskiwała sobie nowych sympatyków. Ten wygodny system…
Chłodniejsze dni sprzyjają wieczorom spędzonym w domu z książką czy ulubionym serialem. Aby umilić sobie ten czas warto przygotować herbatkę…
Artykuły fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan znów wróciły do naszego menu. Do kapusty i ogórków dołączają także inne,…