
Namioty cateringowe na każdą pogodę
18 stycznia 2020Namiot cateringowy to niezbędny element wielu wydarzeń organizowanych na świeżym powietrzu. Jak zbudowane są współczesne namioty cateringowe i dlaczego warto ich używać?
Namiot cateringowy – na bankiety i konferencje
Namiot cateringowy jest często wykorzystywany przez firmy organizujące wszelkiego rodzaju eventy w plenerze – złote gody, zbiórki dobroczynne, imprezy urodzinowe, jak również sympozja. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wtedy, gdy na wydarzeniu pojawiają się potrawy, np. zimny bufet, przystawki czy napoje. Namioty cateringowe umożliwiają zachowanie przez długi czas świeżości serwowanych dań, a także ochraniają je przed przegrzaniem na słońcu i wpływem innych negatywnych czynników zewnętrznych. Na rynku można znaleźć namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów i długości od 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać między namiotami o różnych barwach i układzie. Namioty cateringowe można też zestawiać ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dostosowane do indywidualnych potrzeb.
Namioty cateringowe na każde warunki pogodowe
Przyjęcia i wesela na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nic więc dziwnego, że rośnie liczba osób poszukujących obszernych i stabilnych namiotów cateringowych wykonanych z solidnych materiałów. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystną pogodą – przed intensywnym promieniowaniem słonecznym, wiatrem czy deszczem. Obecne w sprzedaży namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywne podmuchy wiatru. Nowoczesne namioty tego typu zostały również zaopatrzone w systemy poprawiające przepływ powietrza w namiocie, co zapobiega nadmiernemu skraplaniu się wody i poprawia komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest także system kumulujący ciepło w namiocie, co jest szczególnie ważne chłodniejsze dni.